logo

Antislaveri

Under hösten 2017 väcktes församlingen inför det faktum att slaveriet är större än någonsin tidigare i vår värld. Vissa bedömer att det finns nästan 46 miljoner människor i världen som lever under slavliknande förhållanden. På landsbygden i Etiopien köps barn för ca 70 SEK för att sedan forslas in till huvudstaden och slaveri i tex textilfabriker.

Detta får inte förekomma och därför har vi börjat att befria människor ur slaveri och nätverka med andra organisationer och församlingar för att motverka slaveriet i världen.

Vi har också startat en Anti-slaverifond där vi samlar in pengar för att kunna motverka slaveri. Skänk gärna en gåva om du vill och kan.

Är sex människors frihet värt 16.000 kronor?

Det tycker vi från No Slaves och nu är en ny familj fri från slaveri! Idag har vi genom finansiering från Pingstkyrkan i Örnsköldsviks Anti Slaverifond kunnat köpa loss ytterligare en familj från modernt slaveri i Pakistan.

Familjen består av två vuxna och fyra barn och det äldsta barnet är 8 år. På grund av en skuld till en fabrik var de livegna. Barnen fick inte gå i skolan utan har slavat med att tillverka tegel.

Genom partners har möjligheten att köpa loss dem uppståt. Det finns också en plan för uppföljning med stöd av en pastor och lokal församling på platsen.

Tack Pingst Övik och alla ni som är med och ger – ni gör världen bättre!
Lördag 24 mars 2018