logo

Glimt från Thailand, framtida missionsfält?

Just nu är vår församling inne i en process där vi söker Gud för om vi skall vara med och sända missionärer till Thailand. Närmare bestämd östa Thailand, till staden Ubon Ratchatani. Staden är en sjudande plats fylld av liv. Cirka 400 000 människor beräknas bo där och det finns en liten och kämpande kristen närvaro i form av några över 20 församlingar. Den största är strax över 100 medlemmar.

Det är familjen Perstrand som upplever en kallelse till Thailand och som ber just över Ubon. Pontus är pastor i Pingst Överhörnäs och Frida har jobbat i vår församling under ett år som barnledare, just nu pluggar hon teologi och ledarskap på ALT. De har fem barn.

På missionsrådets uppdrag har Helena Jakobsson, Pontus Perstrand och Stefan Beimark åkt till Ubon och träffat ett erfaret svenskt missionärspar från EFK som bor på platsen sedan ca 5 år tillbaka för att scouta och be över frågan. Just nu finns det en handfull internationella missionärer på plats i staden och det har varit ett tufft fält att så evangelium i. Behoven är stora.

Dock fick vi mycket positiva besked när det gäller det rent praktiska. Missionsrådet har fäst en stor vikt vid frågor som vilket uppdrag och hur barnen skulle få det om familjen åker ut. Arbetsbeskrivning återstår det ännu en del att göra med men ett mycket positivt besked var att det finns en internationell, engelskspråkig skola, som i stort sett är nybyggd och som ser väldigt fräsch ut och ger ett mycket gott intryck. Såväl skolgång som boende verkar idag vara inte bara lösbart utan riktigt bra.

Under vårterminen räknar vi med att Perstrands tagit fram ett förslag på vad arbetet skulle bestå av och då får vi ta ställning till det.

Ett ord som kom till oss när vi var i bön i Ubon var följande ifrån Fil 4:6-8.
”Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.”

Nu fortsätter vi som församling be och söka Gud över om han vill leda oss in i detta!