logo

Barn

Jesus sa: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte!
Himmelriket tillhör sådana som de. – Matt 19:14

Jesus sa att barnen är viktiga och det vill vi att de ska vara i vår församling också! Därför har vi olika verksamheter för barn från de att de föds tills de blir stora. Men det är inte bara i dessa olika grupper som de är viktiga utan i hela församlingslivet.

Vi har flera olika veckovisa aktiviteter för barn och vi anordnar även olika läger där lek varvas med Bibelundervisning och samtal om den kristna tron. På sommaren är vi på vår församlingsgård på Aggön och på vintern är vi på någon skidort.

Barnkyrkan

Barnkyrkan är varje söndag under gudstjänsten. Där får barnen undervisning på sin egen nivå, samt aktiviteter och lek för att lära sig bibelberättelser. Vi börjar gemensamt uppe i kyrksalen. Ca 11.20 går vi ner och fördelar oss i tre åldersgrupper. Ett par gånger per termin har vi Storsjung inne i kyrksalen där vi sjunger de sånger som vi övat på i Barnkyrkan. Nere i Barnkyrkan börjar vi med en gemensam Storsamling innan vi delar på oss. Barnkyrkan är nyrenoverad för att passa alla barn. Vi har klättervägg, madrasser och pysselbord bland annat. För den som vill och behöver kan gärna mamma eller pappa följa med.

Barnkyrkan är indelad i tre olika grupper:
Kidz: 3-5 år gamla
Youngsters: 6 år – årskurs 2
Tweens: årskurs 3-6

Kontakt Kidz: Erika Andersson, 070-352 15 82
Kontakt Youngsters & Tweens: Annika Sedin 070-651 93 11

After School

Fritidsgård för barn i åk 4-7. Varje tisdag under höst-och vårterminen med uppehåll för loven.
Lek, tävlingar, pingis, innebandy, biljard, samling/andakt m.m. Dessutom bjuder vi barnen på middag varje gång. Startdatum för After School VT19 är tisdag 5 februari.

För vem? årskurs 4-7
När? Tisdagar kl 15-18
Kontakt: Elina Sjulsson, 072-5853918, fornamn.efternamn@pingst-ovik.se

MiniBrass

MiniBrass är för dig som är 6 år och uppåt och vill lära dig spela något blåsinstrument. Inga förkunskaper krävs! Vi träffas på måndagar klockan 18.30 på Pingstkyrkan. Vi följer alltid skolterminerna vilket betyder att vi börjar den första måndagen efter att skolan startat. När skolan har lov tar vi ledigt. Vi avslutar den sista måndagen innan skolavslutning. Välkommen!

För vem? 6 år och uppåt
När? Måndagar kl 18.30
Kontakt: Daniel Sundberg, 0730-275015

Baby- och Barnsångslunch

En gång i veckan är det barnsångslunch i vår familjelounge. Där sjunger vi och spelar spelar innan vi äter vi en lättare lunch. Pris 30kr/vuxen. Mikro finns om du vill värma mat till ditt barn.

När? Start tisdag 29 januari
För vem? Föräldrar med barn från 0-5 år (förskoleålder)
Kontakt: Elina Sjulsson, 072-5853918, fornamn.efternamn@pingst-ovik.se

Barnvälsignelse

I vår församling erbjuder vi barnvälsignelse under gudstjänsten. Detta innebär att vi som församling tillsammans ber för ditt barn vid ett speciellt tillfälle. Detta gör vi för att Jesus välsignade barnen och sa att Guds rike tillhör dem. Om du vill ha barnvälsignelse för ditt barn behöver du kontakta oss i förväg så bestämmer vi tillsammans ett datum för detta.

Kontakt: Nenna Åström 070-674 75 87, nenna.astrom@pingst-ovik.se

Läger

Våra läger är en viktig del i det vi gör och dit är alla välkomna, oavsett om du är med i vår kyrka eller inte!

SOMMAR: Camp Aggön
Snart är det dags för Camp Aggön, åk 1-3 är den 7-9 juni och åk 4-6 den 14-16 juni. Det är roliga läger med bibelundervisning, lekar, aktiviteter, pyssel, äventyr, sport, sång, gemenskap, tävlingar, tid för bad, samlingar och mycket mer. Anmälan och information om Camp Aggön hittar du här.

VINTER
Information om sportlovsläger kommer längre fram.

Kontakt: Annika Sedin 070-651 93 11, annika.sedin@gmail.com