logo

Barn

Jesus sa: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte!
Himmelriket tillhör sådana som de. – Matt 19:14

Jesus sa att barnen är viktiga och det vill vi att de ska vara i vår församling också! Därför har vi olika verksamheter för barn från de att de föds tills de blir stora. Men det är inte bara i dessa olika grupper som de är viktiga utan i hela församlingslivet.

Vi har flera olika veckovisa aktiviteter för barn och vi anordnar även olika läger där lek varvas med Bibelundervisning och samtal om den kristna tron. På sommaren är vi på vår församlingsgård på Aggön och på vintern är vi på någon skidort. Alla samlingar och aktiviteter är frivilliga och man behöver inte vara kristen för att vara med.

Följ oss på social medier för att hänga med på aktuella aktiviteter och få information:
Instagram: @pingstovikkidz
Facebook: @pingstovikkids

Barnkyrkan

På Barnkyrkan har vi roligt! Här får barnen undervisning på sin egen nivå, samt erbjuds aktiviteter och lek för att lära sig bibelberättelser. Det är också en plats där man kan få lära känna nya kompisar.

I dessa tider när vi inte kan träffas fysiskt i kyrkan erbjuder vi Barnkyrka online. Du hittar den på sondagsskolanplay.se Där loggar du in med inloggningsuppgifter som du får från Emelie genom att smsa henne på 072-566 41 41 eller skicka meddelade till oss på Instagram på @pingstovikkidz

I normala tider är Barnkyrkan varje söndag i kyrkan samtidigt som gudstjänsten kl 11. Vi börjar gemensamt med de vuxna uppe i kyrksalen. Ca 11.20 går vi ner och fördelar oss i tre åldersgrupper. Ett par gånger per termin har vi Storsjung inne i kyrksalen där de barn som vill får vara med och sjunga de sånger som vi övat på i Barnkyrkan. Nere i Barnkyrkan börjar vi med en gemensam Storsamling innan vi delar på oss. Barnkyrkan är nyrenoverad för att passa alla barn. Vi har klättervägg, madrasser och pysselbord bland annat. För den som vill och behöver kan gärna mamma eller pappa följa med.

Barnkyrkan är indelad i tre olika grupper:
Kidz: 3-5 år gamla
Youngsters: 6 år – årskurs 2
Tweens: årskurs 3-6

Kontakt: Emelie Almgren, 072-566 41 42, fornamn.efternamn@pingst-ovik.se

After School

Fritidsgård för barn i åk 4-7. Varje tisdag under höst-och vårterminen med uppehåll för loven.
Lek, tävlingar, pingis, innebandy, biljard, samling/andakt m.m. Dessutom bjuder vi barnen på middag varje gång. Drop-in. Ingen anmälan.

För vem? årskurs 4-7
När? Tisdagar kl 15-18 med start den 15/9 och uppehåll för skollov.
Kontakt: Louise Sedin, tel: 072-722 47 57

MiniBrass

MiniBrass är för dig som är 6 år och uppåt och vill lära dig spela något blåsinstrument. Inga förkunskaper krävs! Vi träffas på måndagar klockan 18.30 på Pingstkyrkan. Vi följer alltid skolterminerna vilket betyder att vi börjar den första måndagen efter att skolan startat. När skolan har lov tar vi ledigt. Vi avslutar den sista måndagen innan skolavslutning. Välkommen!

För vem? 6 år och uppåt
När? Måndagar kl 18.30
Kontakt: Daniel Sundberg, 0730-275015

Barnvälsignelse

I vår församling erbjuder vi barnvälsignelse under gudstjänsten. Detta innebär att vi som församling tillsammans ber för ditt barn vid ett speciellt tillfälle. Detta gör vi för att Jesus välsignade barnen och sa att Guds rike tillhör dem. Om du vill ha barnvälsignelse för ditt barn behöver du kontakta oss i förväg så bestämmer vi tillsammans ett datum för detta.

Kontakt: Nenna Åström 070-674 75 87, nenna.astrom@pingst-ovik.se

Läger

Våra läger är en viktig del i det vi gör och dit är alla välkomna, oavsett om du är med i vår kyrka eller inte!

SOMMAR:
I rådande Coronatider sköt vi på årets Aggöläger för låg- och mellanstadiebarn. Normalt hålls lägren i juni, men nu anordnar vi dagläger i Pingstkyrkan inne i Örnsköldsvik början av september istället:

Välkommen på Kidz Day Camp!Kidz Day Camp. Dagläger för låg- och mellanstadiebarn i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik
De som i höst går i åk 1-3 välkomnar vi på dagläger den 5-6 september.
De som går i åk 4-6 välkomnar vi på dagläger 12-13 september.

Det är roliga läger med bibelundervisning, lekar, aktiviteter, pyssel, äventyr, sport, sång, gemenskap, tävlingar, samlingar och mycket mer.

Vi träffas klockan 10 på morgonen efter att barnen ätit frukost hemma. Vi bjuder på lunch, mellanmål, middag och kvällsfika på lördagen. Vi bjuder på lunch och mellanmål på söndagen. På lördagen avslutas dagen kl 20 för lågstadiebarn och kl 22 för mellanstadiebarn. På söndagen avslutas lägren kl 15.

Pris: 250 kr* (swishas på plats vid incheckning på lördagsmorgonen).
*Har du inte möjlighet att betala vill vi att ditt barn ska kunna komma ändå. Kontakta oss så löser vi det.

Självklart håller vi avstånd, tvättar händerna och stannar hemma vid sjukdomssymtom. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt förbehåller oss rätten att ställa in lägren om nya direktiv från dem kommer som hindrar att vi har läger.

Anmälan är stängd, men lugn vi har fler läger framöver.

Kontakt: Emelie Almgren 072-566 41 42, sara.emelie.almgren@gmail.com

VINTER
På sportlovet brukar vi ha läger för mellanstadiebarn. Det är roliga läger med slalom, lekar, tävlingar, bibelsamlingar och annat skoj.

Lägret hålls normalt under första helgen på sportlovet. Under lördagen och söndagen brukar vi att åka till Bjästabacken i en abonnerad buss tillsammans. För dig som inte kan eller gillar att åka slalom eller liknande i backen, så kan vi antingen erbjuda slalomskola eller så hittar vi på andra aktiviteter i backen.

Vi brukar sova över i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik och på kvällarna blir det olika aktiviteter i kyrkan så som lekar, tävlingar och samlingar där vi lär oss mer om Guds kärlek och får tillfälle att sjunga och be tillsammans.

Sportlovslägret kostar ca 300 kronor + liftkort (160 kr/dag) och en packlista mejlas ut tillsammans med bekräftelsemejlet när man anmält sig.

Kontakt: Annika Sedin 070-651 93 11, annika.sedin@gmail.com

Följ oss på social medier för att hänga med på aktuella aktiviteter och få information:
Instagram: @pingstovikkidz
Facebook: @pingstovikkids