Pingstkyrkan Örnsköldsvik Logga
huvud


Fokus på 
Medlemssidor


Medlemsnummer

Lösenord

Niger

Börjessons 2011I mitten av augusti 2011 åkte familjen Börjesson, Miriam och Nils-Börje och deras 3 flickor till Niger. De har installerat sig i Kollo, en by ca 30 km från huvudstaden. Här bor många bönder och även en hel del peuhl, nomadfolk. 

De jobbar på en församlingsägd klinik för att ge fattiga tillgång till bra vård. Varje dag möter de ett hundratal patienter. De allra flesta är mycket fattiga och eftersom man prioriterar barn så är de en stor del av deras patienter. Många lider av undernäring.

För församlingen som äger kliniken är det viktigt att man får vara med och hjälpa sin nästa. Personalen tar med all den kärlek som Jesus har visat oss till sina medmänniskor, som de behandlar som om det vore sig själva och sina egna barn.

streck
v.14   
 
tisdag
11:00  Bön
18:00  Bön, drop in
onsdag
10:00  Baby- & Barnsång - påsklovsledigt
torsdag
19:00  Getsemanestund
fredag
11:00  Gudstjänst
20:00  YOUTH - undervisning för unga i Bibeln
21:30  Läget öppet - café/fritidsgård
söndag
11:00  Gudstjänst

Se hela kalendern »

 Bengt Fiske, pastor och missionr frn rnskldsvik, har haft fgelperspektiv p Europa sedan 2002. Det var d han brjade lna flygplanet, en Cessna 140, av en vn fr att resa runt och skapa uppmrksamhet kring barn och ungas situation. Engagemanget fr de vergivna barnen brjade redan 1994. Bengt sg en tv-dokumentr om ungdomar som levde p gatan i Berlin. Frutom Berlin har Bengt ocks arbetat ett par r i Halle, cirka 15 mil frn Berlin. Men under senare r har han tack vare sina flygningar utvidgat sitt ntverk till flera lnder i Europa, som till exempel Polen, Tjeckien och sterrike. Bengt Fiske r utsnd av pingstfrsamlingen i rnskldsvik. Arbetet stds ven av frsamlingar i Gvle, Hillerstorp, Bankeryd, Kalmar och Ursviken, samt av enskilda personer.


Ls Bengt Fiskes blogg hr:

En Gteborgare och en viksbo, tillsammans brinner vi fr Sydostasien! Vi r missionrer i Kambodja, dr vi arbetar med att n studenter med det otroligt underbara budskapet att det finns liv, frid, frltelse, helande, krlek, frlsning och upprttelse hos Jesus.


Ls Andreas och Jennies blogg hr:

Vi r en familj som kommer att ka ut till Omodalen i sydvstra Etiopien fr att arbeta som missionrer under 3 r. Vi kommer att sndas ut av Hannas hemfrsamling, rnskldsviks pingstfrsamling.Vi kommer att bostta oss i byn Jinka, ett samhlle med ca 25 000 innvnare, men vi kommer att arbeta i hela omrdet. Vi arbetar med att sprida hopp, gldje och liv genom att bertta fr mnniskor om den ende som verkligen kan ge det, Jesus Kristus. Vi arbetar med att undervisa kristna i omrdet i storytelling, de fr lra sig bibelberttelser utantill, som de sedan berttar vidare till vnner, grannar och byar runt om i omrdet.


Ls familjen Dahlkvists blogg hr:

Beställ våra CD-boxar

 

En del av Pingst