Pingstkyrkan Örnsköldsvik Logga
huvud


Fokus på

 
Medlemssidor


Medlemsnummer

Lösenord

100326 Hanna

Hejsan allihopa!  
                                                                                   26:e mars -10

 

Nu var det hemskt länge sedan jag skrev, det har varit mycket och många omställningar i livet de sista månaderna, så jag får försöka skylla på det. Jag kom hem till iskalla Sverige den 13:e februari. Då hade vi haft en tid med intensiv värme i Yabello ett tag och så kändes det lite extra varmt med min stora mage, och sen kom man hem till 20 grader kallt Övik, så det var lite omständigt. Som tur var hann det bli lite varmare tills 13:e mars, då Fanuel kom hit. Han fick uppehållstillstånd för att komma och stanna i Sverige, snabbare än vad vi beräknat, redan i januari, tack för era förböner för det. Men han stannade kvar till mars för att göra klart arbetet där nere efter att jag hade åkt. I måndags flyttade vi in i en lägenhet här i Övik och Fanuel började skolan, SFI, svenska för invandrare, samma dag. Jag själv går här hemma i väntans tider, det är beräknat att vi ska få barn den 9:e april, så nu kan det väl egentligen hända när som helst.

 

Egentligen skulle vi ju vara kvar i Borena t.o.m. april, men jag kände att det var tryggast att komma hem ett par månader innan förlossningen om nått skulle hända, så vi arbetade nästan dubbelt så mycket, körde undervisning varje vecka i alla grupper, de sista månaderna i Borena. Som tur var kunde Fanuel och Natnael ta den tyngsta biten och jag fick ta det lite lugnare. I slutet av februari blev de färdiga med undervisningen i alla 5 grupperna och hade examen på 3 olika ställen. Här nedan är vid ett av dessa examenstillfällen.

 100326 etiopien


Det var 217 elever som examinerades den här omgången, och tillsammans med de två omgångar av elever som examinerats tidigare i Borena, blir det totalt 414 st. Jag har suttit och räknat samman siffror från dessa tre år i Borena från alla rapporter som kommit in och ser nu att totalt har dessa elever undervisat vidare för ca 3600 personer, och 2700 har de uppgivit blivit frälsta. Ungefär 500 av dessa har också blivit döpta och ca 600 vet vi kommer att döpas inom de närmsta månaderna. Under åren har vi fått hälsa på i många byar där våra elever har undervisat, och som jag berättat tidigare har många av dessa byar varit onådda ställen där det inte funnits någon församling tidigare, men där nu små hemförsamlingar bildats, när jag räknar ihop ställena blir det 61 sådana platser.

 

Vi är väldigt tacksamma och glada för allt Gud gjort under dessa år, vi upplever att det har varit en stark väckelsetid i Borena och det är så roligt att vi fått vara med på ett litet hörn av det. Den sista månaden i Borena satt jag och jobbade dag och natt för att få ihop en liten film att visa för er alla här hemma i Sverige. Vi skulle gärna komma runt till alla er församlingar som stöder oss och berätta och visa vår film, och jag tror att det skulle fungera bäst för oss i september eller oktober, när bäbisen hunnit växa lite. Så vi får börja planera det nu innan sommaren med er. I filmen får ni se klipp från flera av dessa byar och få höra många vittnesbörd, men jag vill även ge er lite glimtar redan nu om vad som hänt de senaste månaderna i Borena.

 

100326 etiop
Det här är en onådd by där vår elev Fayisa började undervisa i oktober. Redan efter några veckor hade 8 personer blivit frälsta. När vi hälsade på i december var det flera nya ofrälsta som också var med, de rökte och tuggade chat samtidigt som de lyssnade intensivt till Guds ord. När vi frågade dem om de ville bli frälsta sa de: "Det här är helt nytt för oss, vi har aldrig hört något liknande tidigare, vi vill fortsätta lyssna till resten av berättelserna sen ska vi bestämma oss. Om det är bra tar vi också emot det."

 

Under vårt första år i Borena undervisade vi bland andra en kille som hette Kiyo. Det fanns då bara ett fåtal kristna i hans område. Under dessa år har vi fått följa honom och se en stark väckelse växa fram i hans område, totalt har 600 personer blivit frälsta och 4 församlingar startats i hans område, när han varit ute och berättat berättelser. En vecka innan jag åkte till Sverige hade vi glädjen att vara med på den första dopförättningen i hans område, 56 st döptes då. Fanuel och de andra fick även vara med på en till dopförättning innan de avslutade arbetet med 63 till som döptes. Det var otroliga glädjefester, Gud är så stor, han har förvandlat så många människor i det området och gjort många under, många har blivit befriade från onda andar och helade. Tyvärr fungerade inte vår fotokamera då så jag har ingen bild på dopförättningen, men det finns med på vår film.

Tack för alla era förböner! Fortsätt be för alla våra evangelister i Borena och också för Natnael vår medarbetare som nu är kvar och fortsätter arbeta i Borena i alla fall ett år framöver. Be även för oss, det är ganska tufft att ställa om till att bo i Sverige, det är även tufft ekonomiskt, ni får gärna be att Fanuel, eller jag så småningom, får något jobb, så vi klarar av det. Vi drömmer ju naturligtvis redan om att få åka tillbaka till Etiopien. Vi skulle vilja fortsätta i alla fall en period till i Etiopien med storytelling, och då i området väster om Borena, omodalen. Där finns många onådda väldigt speciella folkgrupper, Hamer, Mursi o.s.v. Vi tror att Gud har kallat oss att åka dit och vi hoppas kunna åka dit nästa vår. Församlingen här i Övik kommer att börja diskussionen om detta först i höst, men vi hoppas att både de och ni andra församlingar vill vara med även under denna period. Vi skulle nog även behöva några nya församlingar att vara med eftersom vi önskar kunna utöka budgeten och arbeta ännu mer effektivt. Vi kommer gärna till nya församlingar och berättar och visar film. Om det är någon av er som har något tips om detta, så hör hemskt gärna av er.      

 

Gud välsigne er alla, hälsningar,

Hanna och Fanuel

streck
v.50   
 
måndag
18:30  Minibrass övar
tisdag
11:00  Bön
13:00  Julfest för daglediga
19:00  Generosity Choir övar
fredag
19:30  YOUTH - undervisning för unga i Bibeln
21:30  Läget Öppet - café/fritidsgård
lördag
17:00  Nära Himlen gudstjänst
söndag
11:00  Gudstjänst
17:00  Söndag17

Se hela kalendern »

 En Göteborgare och en Öviksbo, tillsammans brinner vi för Sydostasien! Vi är missionärer i Kambodja, där vi arbetar med att nå studenter med det otroligt underbara budskapet att det finns liv, frid, förlåtelse, helande, kärlek, frälsning och upprättelse hos Jesus.


Läs Andreas och Jennies blogg här:

Vi är en familj som kommer att åka ut till Omodalen i sydvästra Etiopien för att arbeta som missionärer under 3 år. Vi kommer att sändas ut av Hannas hemförsamling, Örnsköldsviks pingstförsamling.Vi kommer att bosätta oss i byn Jinka, ett samhälle med ca 25 000 innvånare, men vi kommer att arbeta i hela området. Vi arbetar med att sprida hopp, glädje och liv genom att berätta för människor om den ende som verkligen kan ge det, Jesus Kristus. Vi arbetar med att undervisa kristna i området i storytelling, de får lära sig bibelberättelser utantill, som de sedan berättar vidare till vänner, grannar och byar runt om i området.


Läs familjen Dahlkvists blogg här:

 

En del av Pingst