Pingstkyrkan Örnsköldsvik Logga
huvud


Fokus på

 
Medlemssidor


Medlemsnummer

Lösenord

091114 Hanna

Yabello, Etiopien, 14 nov 09

Hej!

 

Nu får jag äntligen tillfälle att skriva till er alla igen. Vi har inte haft tillgång till internet de senaste månaderna vilket har varit ganska jobbigt måste jag erkänna. Det fungerar inte någonstanns i hela stan. Imorgon åker Fanuel till Addis och jag skickar med detta mail med honom så att han kan skicka det till er.

 

Annars är det bara bra med oss. Jag har glädjen att berätta att vi kommer att få tillökning i vår lilla familj i mitten på april, det är beräknat att vi ska få barn då. Det känns mycket roligt. Det gör att vi får göra lite förändringar i våra planeringar eftersom jag helst vill vara i Sverige då. Egentligen skulle vi ju avsluta arbetet här i Borena i april och komma till Sverige i slutet av månaden, men nu tror jag att jag behöver åka till Sverige redan i mitten på februari, så att det inte blir några problem under flygresan och så att jag får vara i Sverige de sista månaderna. Fanuel kommer att fortsätta och avsluta arbetet under mars här tillsammans med våra andra medarbetare och nu jobbar vi på att han ska få uppehållstillstånd i Sverige så att han kan komma dit i slutet på mars. Ni får gärna be för oss att det ordnar sig för honom så att han inte missar den stora händelsen i april.

 

Här i Borena arbetar vi vidare med våra grupper. Nu har vi gått in i nya testamentet, igår undervisade jag om hur Jesus förlät kvinnan som begått äktenskapsbrott och om hur han botade den lame mannen, vars vänner firade ner honom genom taket framför Jesu fötter, och om hur Jesus helade den blinde Bartemeus. Det är lite färre i grupperna nu än vad det var vid de första berättelserna, men många är fortfarande trogna och kommer varje gång. Vi har de senaste månaderna fått tillfälle att besöka många av dessa ute i olika byar. Jag skulle gärna vilja berätta om ett par av dessa besök.

 

En av våra elever är en tjej i 18-19 års åldern som heter Loko. Hennes familj är inte frälsta men hon berättar berättelser för dem varje dag. Vi fick förmånen att följa med henne hem en dag. Det samlades många i hennes hem, både familjemedlemmar och grannar. Hon bjöd oss alla på kaffe och började sedan berätta berättelser. När hon avslutat frågade vi pappan och de andra i hemmet vad de tyckte och vad de hade lärt sig av berättelserna. Det var jättespännande och uppmuntrande att höra deras tankar. Pappan sa att detta är jätteintressant, vi har aldrig hört detta förrut, nu vet vi hur hela världen skapades, en annan blind man sa att vi har nu lärt oss hur synden kom in i världen och en liten pojke sa: ”Det jag kommer ihåg bäst i alla berättelser är hur Gud lovade Adam och Eva efter att de hade syndat, att han skulle en dag sända en frälsare som skulle krossa Djävulen och föra dem tillbaka till Gud igen.” Det var en väldig öppenhet i familjen och en sådan gudsnärvaro, det var ett av de bästa bybesöken jag nånnsin gjort.

 

En annan dag åkte vi till Came, en liten by där det inte finns någon församling än. Men nyligen har Kiyyo, en av våra elever börjat gå dit och undervisa berättelser. Under de senaste veckorna hade 13 ungdomar av dem som lyssnar på Kiyyo blivit frälsta.

  

091114 etiopien frälsningsbön

En annan dag åkte vi till Arganne. Där var 13 personer samlade under ett träd och Haro, en av våra elever berättade för dem berättelsen om de 10 budorden. Många av dem berättade vad de lärt sig av berättelsen och en kille sa: ”Jag har inte fattat detta tidigare. Idag har jag lärt mej från de 10 budorden att det är synd att tillbe avgudar. Vi tillber träd o.s.v. i vår kultur och jag har tillbett mycket olika saker i mitt liv. Nu förstår jag att jag är en syndare och att syndens lön är döden. Från och med nu vill jag ta emot Jesus som min frälsare.” Vi fick be frälsningsbönen med honom, det var fantastiskt.

 

Denna vecka har vi haft fullt upp. 11 amerikanare från Karl Härgestams nya missionskola i USA har varit här på praktik. Efter ett par dagar tillsammans med oss åkte de, tillsammans med några av våra medarbetare, ut till ett helt av evangeliet onått område för att kampa där och berätta berättelser under 5 dagar. Området ligger långt bort och det finns inga bra vägar dit, så vi fick hjälp av en helikoptermission som jobbar tillsammans med Joshua Campaign här i Etiopien att köra ut dem dit. Idag kom Karl Härgestam och några till hit och vi åkte till Borena kungen och tog med honom på en helikopter tur. Vi fick tillfälle att tala till kungen och hans ledarteam. Det är fantasktisk att se hur öppen kungen är för evangelium, vi hoppas att han ska öppna dörren för hela Borenafolket att komma till Jesus. Imorgon åker helikoptern ut för att hämta tillbaka de 11 amerikanarna. Vi har redan hört rykten ifrån dem om hur många har tagit emot Jesus och om att Gud har gjort många under under dessa dagar. Det hade inte regnat på jättelänge och var svår torka där, men igår när teamet bad om regn så kom en jätteskur bara ett par timmar senare. Många helandeunder har också skett och folket där är förundrade över vad Gud gör.

 

Tack för alla era förböner och allt stöd,

Gud välsigne er alla,

Hanna Dahlkvist, Fanuel och teamet i Borena.

streck
v.50   
 
måndag
18:30  Minibrass övar
tisdag
11:00  Bön
13:00  Julfest för daglediga
19:00  Generosity Choir övar
fredag
19:30  YOUTH - undervisning för unga i Bibeln
21:30  Läget Öppet - café/fritidsgård
lördag
17:00  Nära Himlen gudstjänst
söndag
11:00  Gudstjänst
17:00  Söndag17

Se hela kalendern »

 En Göteborgare och en Öviksbo, tillsammans brinner vi för Sydostasien! Vi är missionärer i Kambodja, där vi arbetar med att nå studenter med det otroligt underbara budskapet att det finns liv, frid, förlåtelse, helande, kärlek, frälsning och upprättelse hos Jesus.


Läs Andreas och Jennies blogg här:

Vi är en familj som kommer att åka ut till Omodalen i sydvästra Etiopien för att arbeta som missionärer under 3 år. Vi kommer att sändas ut av Hannas hemförsamling, Örnsköldsviks pingstförsamling.Vi kommer att bosätta oss i byn Jinka, ett samhälle med ca 25 000 innvånare, men vi kommer att arbeta i hela området. Vi arbetar med att sprida hopp, glädje och liv genom att berätta för människor om den ende som verkligen kan ge det, Jesus Kristus. Vi arbetar med att undervisa kristna i området i storytelling, de får lära sig bibelberättelser utantill, som de sedan berättar vidare till vänner, grannar och byar runt om i området.


Läs familjen Dahlkvists blogg här:

 

En del av Pingst