Pingstkyrkan Örnsköldsvik Logga
huvud


Fokus på

 
Medlemssidor


Medlemsnummer

Lösenord

090701 Hanna

 Yabello, Etiopien, 1 Juli -09

Hej allesammans!

Hoppas att ni alla mår bra och har en skön sommar. Det var väldigt längesen jag hörde av mig nu och det har hänt väldigt mycket. Lördagen den 25:e april gifte jag och Fanuel oss. Det var ett riktigt ordentligt etiopiskt bröllop här i huvudstaden Addis Abeba. Min familj och hela min mosters familj och ett gäng till svenskar, allt som allt 26 svenskar, var med. Och så hade vi ungefär 300 till etiopiska gäster. Vi vigde oss i Fanuels hemförsamling, min pappa var med och predikade på vigseln, sedan bjöd vi på lunchbufe i en stor samlingsal i en skola. Det var mycket lovsång och mycket glädje hela dan. Dagen efter hade vi en fest till hemma hos Fanuels föräldrar. Efter bröllopet tog vi med min familj och släkt runt på en riktig äventyrsresa i södra Etiopien. Vi visade dem olika väldigt speciella folkslag, krokodiler o.s.v. Sedan var vi här med dem några dar i Yabello och då tog vi med dem ut på några dopförrättningar i olika byar där folk har blivit frälsta genom berättelserna.


Den 8: e maj, åkte vi tillbaka till Sverige tillsammans med dem. Det var fantastiskt roligt att Gud hjälpte oss att få visum till Fanuel att följa med mig till Sverige 4 veckor. Där hade vi en härlig semester och bröllopsresa. Vi fick vara några dagar ensamma i en stuga vid havet utanför Övik, vi fick träffa församlingen hemma och sedan hann vi resa runt lite i södra Sverige och träffa övrig släkt och en del vänner innan det bar av tillbaka hit till Etiopien igen den 3:e juni.


Nu är vi alltså tillbaka här i Yabello sen några veckor och håller på att vänja oss vid livet tillsammans som man och hustru i huset som jag bott i ensam ett par år redan. Det känns jättebra, det enda som är lite jobbigt är att det är väldigt dåligt med ström i Etiopien nu. I Addis Abeba har dom bara ström varannan dag, och här hos oss kommer strömmen 3-4 timmar var tredje dag bara. Det går åt mycket stearinljus och det är svårt att jobba på datorn och sånt. Det är också väldigt dålig internet uppkoppling här, fungerar bara nånn gång ibland.


Sedan vi kommit tillbaka hit har vi hunnit ha examen för alla elever vi haft under det senaste året. Vår medarbetare Natnael hade avslutat undervisningen på dessa ställen medans vi var i Sverige. Först hade vi konferens en helg i Surupha där 26 av våra elever som fått undervisningen där examinerades. Sedan hade vi konferens helgen efter i Mega, där 102 av våra elever från Mega, Dubluck och Idi lola samlades till examen. Vi själva och några vänner från Addis kom och predikade och sjöng och flera av våra elever vittnade och vad Gud gjort i deras byar när de berättat berättelser. Kyrkan i Mega hade aldrig i historien varit så fullsatt förut, mer än 1000 personer var där, och det blev en mäktig uppmuntran för folket i stan att få höra vad Gud gör ute i byarna.

Vi har fått in rapporter under året om att dessa 128 elever som nu tagit examen, berättat vidare berättelserna för ca 1100 personer varje vecka, och av dem har ca 600 blivit frälsta. Dagen till ära hade alla elever som examerades fått köpa varsin likadan tshirt med texten, ”Herre här är jag, sänd mig!” Det var konferenser med fokus på överlåtelse inför fortsatt tjänst och förbön och avskiljning för dem.


De senaste månaderna har det varit många dopförättningar i Borena. Många som tog emot Jesus genom berättelserna förra året har nu döpt sig, totalt 243 personer från 12 olika platser. Ungefär 400 till håller på att förberedas för dop. Vi träffar regelbundet våra grupper från förra året och nu har de även byggt upp ett nätverk som innebär att de möts regelbundet även när vi inte kan komma i framtiden. De samlar in pengar från de kristna i sina områden månatligt och arrangerar evangelisationssatsningar i nya byar med hjälp av pengarna de får in.

Våra elever från förra året har många vittnesbörd om nya saker Gud gör hela tiden. En av dem, Guyyu, gick till sin farbrors by långt ifrån sin hemby och vittnade. Han bad för en man som var sjuk där och Gud helade honom. P.g.a. detta under tog många emot Jesus i den byn. Guyyu lämnade över ansvaret till Jarso, en av våra andra elever som bodde i närheten av den byn, (fast de inte tillhör samma samfund). Jarso undervisar nu dem regelbundet, vi har fått följa med och hälsa på dem 2 gånger senaste månaden. De har nu nått fram till berättelserna om Abraham, ungefär 40 personer samlas i ett hem, den första församlingen i byn, och det är en underbar stämning, den Helige Ande är påtagligt närvarande i deras gemenskap. Det är fantastisk att se att det har utvecklats ett så bra ekumeniskt sammarbete, att vi alla kan stå hand i hand för ett förvandlat Borena.


Tack för alla era förböner. Be gärna för oss nu när vi står i förberedelserna för att börja undervisningen på 3-4 nya platser i Borena. Detta blir vårt tredje och troligen sista år i Borena. Vi önskar att alla människor som ligger på Guds hjärta som vi inte redan nått ska få nås av budskapet det här året. Be att Gud ska gå före och leda och öppna dörrarna för oss.


Gud välsigne er,

Hanna Dahlkvist, Fanuel och teamet i Borena.


streck
v.50   
 
måndag
18:30  Minibrass övar
tisdag
11:00  Bön
13:00  Julfest för daglediga
19:00  Generosity Choir övar
fredag
19:30  YOUTH - undervisning för unga i Bibeln
21:30  Läget Öppet - café/fritidsgård
lördag
17:00  Nära Himlen gudstjänst
söndag
11:00  Gudstjänst
17:00  Söndag17

Se hela kalendern »

 En Göteborgare och en Öviksbo, tillsammans brinner vi för Sydostasien! Vi är missionärer i Kambodja, där vi arbetar med att nå studenter med det otroligt underbara budskapet att det finns liv, frid, förlåtelse, helande, kärlek, frälsning och upprättelse hos Jesus.


Läs Andreas och Jennies blogg här:

Vi är en familj som kommer att åka ut till Omodalen i sydvästra Etiopien för att arbeta som missionärer under 3 år. Vi kommer att sändas ut av Hannas hemförsamling, Örnsköldsviks pingstförsamling.Vi kommer att bosätta oss i byn Jinka, ett samhälle med ca 25 000 innvånare, men vi kommer att arbeta i hela området. Vi arbetar med att sprida hopp, glädje och liv genom att berätta för människor om den ende som verkligen kan ge det, Jesus Kristus. Vi arbetar med att undervisa kristna i området i storytelling, de får lära sig bibelberättelser utantill, som de sedan berättar vidare till vänner, grannar och byar runt om i området.


Läs familjen Dahlkvists blogg här:

 

En del av Pingst