Pingstkyrkan Örnsköldsvik Logga
huvud


Fokus på

 
Medlemssidor


Medlemsnummer

Lösenord

Etiopien

Vår församling har en lång missionshistoria i Etiopien. Tillsammans med etiopisk pingströrelse understöds än i dag en bibelskola i Worancha. Planering av missionsarbetet görs även idag tillsammans med andra Etiopienmissionerande svenska pingstförsamlingar.

Via detta nätverk har humanitärt stöd förmedlats i samband med svältkatastroferna 2008 och 2011.

Öviks Pingstförsamlings missionär Hanna Dahlkvist, har arbetat i Etiopien sedan 2001, först i Gourage området och senare i Borena området.
Hon har varit heHanna o Fanuelmma i Övik sedan våren 2010 men planerar för en ny period i Etiopien hösten 2013, den här gången tillsammans med sin man Fanuel och sonen Noah. 


Hanna har arbetat med ”Storytelling”, ett sätt att evangelisera genom att lära ut ett antal utvalda Bibelberättelser, vilka börjar med skapelsen och slutar med Jesu död och uppståndelse. Genom alla berättelser går den röda tråden Guds frälsningsplan för oss människor.
Metoden används på många ställen runt om i världen och är ett suveränt sätt att ge Guds ord till dem som inte kan läsa och skriva, de kan enkelt lära sig berättelserna utantill och berätta dem vidare för andra. Under sin tid i Borena har Hanna tränat drygt 400 kristna som i sin tur undervisat vidare i byar runt om i området. Flera tusen människor har hört berättelserna, många har tagit emot budskapet om Jesus och flera små nya husförsamlingar har bildats i de olika byarna.


Den nya perioden kommer familjen att bosätta sig och arbeta i södra Omodalen, ett område längst ner i sydvästra Etiopien. I området bor ett tjugotal olika små folkgrupper, dessa är boskapsskötare och jordbrukare med mycket speciella kulturer och egna religioner. Målet är att tillsammans med de kristna i området nå de olika folkgrupperna med evangeliet genom ”Storytelling”. 

streck
100326 Hanna
091114 Hanna
090913 Hanna
090701 Hanna
090209 Hanna
v.50   
 
måndag
18:30  Minibrass övar
tisdag
11:00  Bön
13:00  Julfest för daglediga
19:00  Generosity Choir övar
fredag
19:30  YOUTH - undervisning för unga i Bibeln
21:30  Läget Öppet - café/fritidsgård
lördag
17:00  Nära Himlen gudstjänst
söndag
11:00  Gudstjänst
17:00  Söndag17

Se hela kalendern »

 En Göteborgare och en Öviksbo, tillsammans brinner vi för Sydostasien! Vi är missionärer i Kambodja, där vi arbetar med att nå studenter med det otroligt underbara budskapet att det finns liv, frid, förlåtelse, helande, kärlek, frälsning och upprättelse hos Jesus.


Läs Andreas och Jennies blogg här:

Vi är en familj som kommer att åka ut till Omodalen i sydvästra Etiopien för att arbeta som missionärer under 3 år. Vi kommer att sändas ut av Hannas hemförsamling, Örnsköldsviks pingstförsamling.Vi kommer att bosätta oss i byn Jinka, ett samhälle med ca 25 000 innvånare, men vi kommer att arbeta i hela området. Vi arbetar med att sprida hopp, glädje och liv genom att berätta för människor om den ende som verkligen kan ge det, Jesus Kristus. Vi arbetar med att undervisa kristna i området i storytelling, de får lära sig bibelberättelser utantill, som de sedan berättar vidare till vänner, grannar och byar runt om i området.


Läs familjen Dahlkvists blogg här:

 

En del av Pingst